Curs leadership prin coaching ARL pentru lideri mai eficienți cu rezultate

Curs de Leadership prin Coaching ARL

Coach facilitator ARL pentru echipe
Curs de leadership prin coaching ARL

Curs de Leadership prin Coaching ARL

Cursul de Leadership prin Coaching ARL este creat de echipa LIM Romania în parteneriat cu Asociația pentru Inovație. Noi credem că liderul autentic folosește în mod natural instrumente și tehnici de coaching, care, aplicate principial cu echipele, fac oamenii mai fericiți iar ei produc rezultate mai bune.

Am construit un program unic și original, pornind de la instrumentele de bază din metodologia ARLⓇ de coaching pentru echipe, la care am adăugat metode și tehnici multidisciplinare. Astfel, antreprenorii, team leaderii, managerii, cei care lucrează cu echipe, pot deveni acei acei lideri care își inspiră echipele la o colaborare autentică.

Vrei și tu să știi cum să creezi în echipa ta acea atmosferă în care membrii își doresc să contribuie la obiectivele comune și fac asta cu pasiune și entuziasm?
Vrei să descoperi cum să faci ședințele mai productive, să delegi mai eficient, să primești și să oferi feedback constructiv, să beneficiezi de înțelepciunea colectiv a membrilor echipei?

Participă la acest program transformațional care presupune schimbări de perspectivă, de atitudine și dobândire de abilități noi, cu efecte benefice în viața personală, profesională, a afacerii și a organizației tale.

Vrei să înveți cum să aplici coachingul în leadership?

Înscrie-te la cursul Leadership prin Coaching ARL

Ce obțin concret participanții la cursul de Leadership prin Coaching ARL?

În cadrul cursului de Leadership prin Coaching ARL, participanții:

 • descoperă și analizează în detaliu ce anume presupune facilitarea unei echipe prin învățarea metodelor și tehnicilor de baza specifice metodologiei ARLⓇ
 • își aprofundează cunoștințele tehnice dobândite în program prin exerciții practice de facilitare a unei echipe de lucru care va rezolva provocări reale de afaceri sau organizaționale
 • deprind abilitatea de a-și crea propriile strategii eficiente pe care le pot folosi imediat pentru a îmbunătăți atmosfera și colaborarea atât în echipele din care fac parte cât și cu echipele facilitate
 • identifică cel mai potrivit mod de a în organizația și/sau echipa proprie pentru a crește performanțele și productivitatea
 • primesc feed-back și feed-forward în timp real pentru a-și îmbunătăți în cel mai scurt timp abordarea proprie
 • experimentează o atmosferă de lucru facilitată de profesioniști cu o mare experiență în crearea de echipe înalt performante cu leadership împărtășit
 • contribuie cu experiența și cunoștințele proprii la facilitarea găsirii de soluții pentru provocările celorlalți participanți la program
 • beneficiază de suportul echipei formată ad-hoc pentru explorarea unei provocări reale cu propria echipă facilitată și identifică potențiale acțiuni de depășire a acesteia
 • planifică și susțin intervenții de învățare/schimbare a membrilor unei echipe cu scopul îmbunătățirii performanțelor acesteia în ansamblul ei
 • obțin diploma de recunoaștere a cunoștințelor teoretice și abilităților practice dobândite în urma participării la acest program
 • fiecare participant poate beneficia atât în timpul programului cât și timp de un an de la finalizarea programului de 10 sesiuni de supervizare și mentorat individuale la un tarif preferențial de 100 EUR pe oră.

Cum se desfășoară cursul de Leadership prin Coaching ARL?

Cursul de Leadership prin Coaching ARL este format din:

 • 5 module față-în-față, a câte 15 ore fiecare (o seară de conectare de 3 ore + doua zile a câte 6 ore de livrare) și
 • 4 sesiuni virtuale de supervizare între module de câte 3 ore fiecare (pe Skype),

cumulând un total de 87 de ore de interacțiune directă cu formatorii.

Sesiunile de lucru sunt tip workshop interactiv, cu componente de training pe metodologie și mentorat pe cazurile concrete prezentate de către participanți.

Pentru a deprinde abilitățile practice și a obține beneficiile maxime din acest program, participanții vor aloca încă 60 de ore de pregătire teoretică și 20 de ore de practică individuală, dintre care:

 • minim 10 ore de activități pe proiect cu cel puțin doi dintre colegii de grupă (ex: 5 sesiuni de câte 2 ore)
 • minim 10 ore coaching de echipă cu cel puțin o echipă/grup din afara grupei de lucru (ex: 5 sesiuni de câte 2 ore fiecare)

 

Pentru obținerea diplomei de recunoaștere a abilităților dobândite în timpul programului, fiecare participant va susține în Modulul 5 o prezentare a proiectului de echipă la care a lucrat (ziua 1) și va demonstra practic unul dintre instrumentele de facilitate a echipelor folosind colegii de program ca grup de lucru (ziua 2). La finalul fiecărei zile de examinare participanții vor primii feed-back și feed-forward atât de la colegi cât și de la formatori.

*) Pentru a permite asimilarea eficientă a tehnicilor predate precum și pentru practicarea acestora între participanți în condiții de calitate, numărul maxim de participanți la acest curs este limitat la maximum 12 persoane.

Care este valoarea investiției?

Prețul promoțional pentru prima serie a cursului de Leadership prin Coaching ARL este de 500 Euro pe modul (în total 2.500 Euro pentru tot programul) la care se aplică următoarele discounturi:

 • 15% reducere (375 Euro) pentru plata integrală a cursului până pe data de 30 Aprilie 2018
 • 10 % reducere (250 Euro) pentru plata integrală a cursului până pe data de 18 Mai 2018
 • 5% (125 Euro) reducere suplimentară pentru câștigătorii voucherelor oferite de LIM Romania prin tragere la sorți participanților la evenimentele partenerilor sau în cadrul workshop-urilor proprii precum și partenerilor oficiali.

*) Pentru plata în rate (5 rate a câte 500 Euro) taxa de înscriere este egala cu contravaloarea primului modul (500 Euro)

Care este calendarul cursului de Leadership prin Coaching ARL?

Datele de desfășurare ale celor 5 module sunt următoarele:

 • Modulul 1
  29, 30 Iunie – 1 Iulie
 • Modulul 2
  7, 8, 9 Septembrie
 • Modulul 3
  19, 20, 21 Octombrie
 • Modulul 4
  16-17-18 Noiembrie
 • Modulul 5
  15-16 Decembrie (Examen)

Date de desfășurare ale sesiunilor de supervizare:

 • Supervizare 1
  4 Septembrie
 • Supervizare 2
  2 Octombrie
 • Supervizare 3
  6 Noiembrie
 • Supervizare 4
  4 Decembrie

Întrebări frecvente:

Programul de certificare Coach de Echipă (TCCP) se adresează numai acelor persoane care au absolvit o școală de coaching, dețin o Diplomă de Coach recunoscută de ARC Pro – Asociatia pentru Coaching Profesionist din Romania și doresc să se certifice pentru a încheia contracte comerciale pentru furnizarea de servicii de coaching de echipă cu diverse companii.

Cursul de Leadership prin Coaching ARL” este proiectat pe baza solicitărilor Asociației pentru Inovație care a identificat nevoile de bază a persoanelor care nu au urmat o școală de coaching dar doresc să dobândească, într-un timp relativ scurt, competențe și abilități practice de facilitare a echipelor pe care le conduc sau din care fac parte, pentru realizarea obiectivelor sau creșterea performanțelor.

De obicei un grup este format din persoane care nu au un obiectiv sau un scop comun, membrii acestuia folosind grupul pentru a își atinge propriul scop și contribuind, mai mult sau mai puțin, la atingerea obiectivelor celorlalți (de exemplu: participanții la acest program sau colegii de clasă din liceu).

O echipă este formată din persoane care au un țel, un scop comun (de exemplu: o echipă de baschet sau una de proiect). Contribuția și rolul fiecărui membru al echipei este bine determinat și evaluat.

O altă diferență constă în desemnarea și rolul ”leaderului”: un grup își alege leaderul pe baza unor norme specifice (de obicei prin vot) în timp ce Team Leaderul unei echipe este de obicei numit și capătă o ”autoritate formală” asupra membrilor echipei prin această numire.

Mai multe detalii despre asemănările și diferențele dintre ”grup” și ”echipă” și rolul leaderului fiecăreia dintre acestea vom discuta în primul modul al programului.

Poate participa la curs orice persoană care a făcut parte până în prezent din cel puțin 3 echipe sau grupuri de lucru și are o experiență de muncă sau voluntariat de minim 2 ani.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să îi contactați pe oricare dintre formatori.    

Dacă ești Coach profesionist, acest program îți oferă o perspectivă asupra coachingului de echipa și o seria de 11 instrumentele esențiale pe care le poți utiliza în activitatea de zi cu zi pentru a facilita cu succes echipe de lucru.

În plus, poți dobândi o înțelegere aprofundata a fundamentelor coachingului (parte integranta din modulul 1) precum și antrenament practic în condiții de siguranță a tehnicilor de coaching de echipă predate în cadrul programului pentru a le putea aplica cu succes după absolvire în relație cu echipe reale, facilitându-le acestora găsirea de soluții la problemele de business cu care se confruntă.

Înscrierea la acest program se face completând formularul de înscriere obținut la finalul discuției cu unul dintre formatori și a contractului de participare la curs.

*) Înscrierea este considerata validă numai după achitarea integrală a costului programului sau a taxei de înscriere de 500 Euro.

Atât plata integrală a programului cât și a ratelor aferente se va face prin ordin de plată în contul menționat în contractul de participare  la curs.

*) Plata ratelor se va face  cu minim 2 zile lucrătoare înaintea datei programate a fiecărui modul.

Pentru a se asigura un climat favorabil dezvoltării personale a fiecărui membru al grupului, înscrierea la acest curs se va face numai cu acordul formatorilor, acord ce poate fi obținut în urma unei discuții de prealabile cu aceștia cu durata cuprinsă între 60 și 90 de minute.

Pentru obținerea diplomei de “Coach-Facilitator ARL pentru Echipe” recunoaștere a abilităților dobândite în timpul programului, fiecare participant va trebui să:

 • Să predea documentarea cele 20 de ore de practică individuală: minim 10 ore de activități pe proiect cu cel puțin doi dintre colegii de grupă și minim 10 ore coaching de echipă cu cel puțin o echipă/grup din afara grupei de lucru (în ziua 1 a modulului 5)
 • să susțină o prezentare a proiectului de echipă la care a lucrat (în ziua 1 a modulului 5)
 • să demonstreze practic unul dintre instrumentele de facilitate a echipelor folosind colegii de program ca grup de lucru (în ziua 2 a modulului 5)

Fiecărui participant care a îndeplinit cu succes criteriile de absolvire i se va elibera o ”Diplomă de recunoaștere a competențelor teoretice și abilităților practice dobândite în facilitarea echipelor folosind metodologia ARLⓇ” în care se vor menționa atât numărul de ore ale programului cât și tehnicile de facilitare dobândite în cursul acestuia.

Pe baza diplomei de “Coach-Facilitator ARL pentru echipe” primtă la absolvirea cursului veți putea proba oricărei persoane interesate de competențele dumneavoastră profesionale că ați urmat un program de dezvoltare a unor abilități practice necesare acelora care facilitează sau conduc o echipă spre performanță.

Cele 10 sesiuni individuale de mentorat oferite la tariful preferențial de 100 de Euro timp de un an de la finalizarea programului se adresează absolvenților care aleg sau sunt puși în situația să faciliteze o echipă care are de soluționat o provocare de reală a companiei și doresc să fie sprijiniți de către unul dintre formatorii programului pentru a avea succes în rolul de ”Coach-Facilitator ARL pentru echipe”.

Diferența majoră a “Cursului de Leadership prin Coaching ARL” constă în metodologia unica ARL, creata de către Leadership in International Management LLC, LIM Global a cărei reprezentantă oficială este LIM Romania și integrarea acesteia într-o structura de pregătire și dezvoltare care oferă noțiuni fundamentale de coaching, elemente transformationale și practică supervizată pe un proiect personal, concret pe parcursul programului.

Pentru orice fel de clarificări suplimentare te poți adresa pe mail sau pe mobil persoanelor de contact de mai jos.

Vrei să înveți cum să aplici coachingul în leadership?

Înscrie-te la cursul Leadership prin Coaching ARL

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.